Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne (3)

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Lasagne tradizionali van Grand'Italia
Ui
knoflook
wortel
olijfolie
droge witte wijn of sake
zout, peper
oregano
Italiaanse kruiden
laurier
tijm (vers)
Tomato frito (Heinz)
gehakt (hoh)
champignons
ham
mozzarella

Voor de Bechamelsaus:

boter
bloem
volle melk
zout, peper en nootmuskaat

geraspte pittige kaas

Bereiding:

Ui, knoflook en wortel fijnhakken in de keukenmachine en aanfruiten in olijfolie.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Witte wijn en kruiden toevoegen en zachtjes laten inkoken tot het bijna droog staat.
Intussen champignons in plakjes snijden en samen met tomato frito aan de bereiding toevoegen.
Alles zachtjes laten sudderen gedurende een vijftien minuten. Deze 'ragu' mag iets vaster zijn dan een spaghettisaus.

Een vrij dunne bechamelsaus bereiden met boter, bloem en volle melk. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat en verder op smaak brengen met wat groentebouillon - poeder of verkruimeld blokje.

Oven verwarmen op 180 graden.

Ovenschaal invetten met olijfolie.
Laagjes opbouwen:
* dun laagje ragu
* lasagne
* dun laagje ragu
* ham
* plakjes mozzarella
* lasagne
* dun laagje ragu
* ham
* lasagne
* bechamelsaus (voldoende)
* geraspte kaas

In de oven plaatsen voor 30 minuten. Zorg voor een mooi gegratineerd korstje bovenop.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.