Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Ingrediënten:
Lasagne tradizionali van Grand'Italia
Ui
knoflook
wortel
olijfolie
droge witte wijn of sake
zout, peper
oregano
Italiaanse kruiden
laurier
tijm (vers)
Tomato frito (Heinz)
gehakt (hoh)
champignons
ham
mozzarella
Voor de Bechamelsaus:
boter
bloem
volle melk
zout, peper en nootmuskaat
geraspte pittige kaas
Bereiding:
Ui, knoflook en wortel fijnhakken in de keukenmachine en aanfruiten in olijfolie.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Witte wijn en kruiden toevoegen en zachtjes laten inkoken tot het bijna droog staat.
Intussen champignons in plakjes snijden en samen met tomato frito aan de bereiding toevoegen.
Alles zachtjes laten sudderen gedurende een vijftien minuten. Deze 'ragu' mag iets vaster zijn dan een spaghettisaus.
Een vrij dunne bechamelsaus bereiden met boter, bloem en volle melk. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat en verder op smaak brengen met wat groentebouillon - poeder of verkruimeld blokje.
Oven verwarmen op 180 graden.
Ovenschaal invetten met olijfolie.
Laagjes opbouwen:
* dun laagje ragu
* lasagne
* dun laagje ragu
* ham
* plakjes mozzarella
* lasagne
* dun laagje ragu
* ham
* lasagne
* bechamelsaus (voldoende)
* geraspte kaas
In de oven plaatsen voor 30 minuten. Zorg voor een mooi gegratineerd korstje bovenop.
Reacties