Doorgaan naar hoofdcontent

Mokkabavarois

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten:

1/2 liter volle melk
30 gram custardpoeder (puddingpoeder)
4 koffielepels oploskoffie (poeder)
50 gram suiker
4 blaadjes gelatine
4 dl slagroom
50 gram suiker
Pure of melkchocolade geschaafd

Bereiding:

Gelatineblaadjes weken in koud water.
Maak een vanillevla van custardpoeder, suiker en volle melk.
Als de vla even doorgekookt heeft van het vuur weghalen en de oploskoffie er door roeren.

Gelatineblaadjes uitknijpen en door de warme vla roeren.
Laat de vla afkoelen tot ongeveer 40 graden, regelmatig omroeren.
Intussen de slagroom lobbig kloppen met suiker.
Als de vla voldoende is afgekoeld met de helft van de slagroom.
Doe deze pudding in dessertschaaltjes en plaats voor tenminste 2 uur in de koelkast.
De resterende slagroom verder opkloppen om de bavarois mee af te werken.
Chocolade met een scherp mes schaven om bij het serveren verder af te werken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.