Yoghurtcake met pistache en jackfruit

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten:

Jackfruit op siroop 200 gram uitlekgewicht
40 gram pistachenoten
200 gram volle Griekse yoghurt
4 eieren
150 gram suiker
130 gram zonnebloemolie
snuifje zout
200 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Jackfruit goed laten uitlekken, afspoelen met koud water (om bliksmaak weg te krijgen).
Yoghurt, suiker, zout, olie en eieren goed mixen in de keukenmachine.
Zelfrijzend bakmeel via een zeef toevoegen en goed mengen. Dat gaat het beste in de keukenmachine.
Een bakvorm inboteren en bedekken met bakpapier.
Het bakpapier ook licht inboteren.
Oven verwarmen op 170 graden.
Jackfruit zo droog mogelijk maken met keukenpapier.
Doe het beslag in de bakvorm.
Jackfruit en pistachenoten verspreiden over het beslag en met behulp van een spatel iets onder het oppervlak duwen.
Plaats in de oven voor 45 minuten.
Iets laten afkoelen op een rek en uit de vorm halen.
Licht bestrooien met poedersuiker.

Poedersuiker


Reacties