Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Ingrediënten:
Braadkip
olijfolie
boter
zout en peper
2 citroenen
ui
wortel
knoflook
kippenbouillon
Basmatirijst
groene asperges
Chilimix
Bereiding:
Kip in 8 stukken snijden:
2 filets + 2 dijen + 2 drumsticks + 2 vleugelstukken.
Haal ook de rug filets ( Fransen spreken hier over "le sot l' y laisse" ( de zot laat het zitten) uit het karkas.
Van het karkas dat je overhoud na de versnijding zet je op in licht gezouten water met een ui, enkele kruidnagels, peper, laurier en tijm om een bouillon van te maken. Je laat deze bouillon 40 minuten trekken op een zacht vuurtje.
De stukken kip droogdeppen met keukenpapier en kruiden met zout en chilimix.
De stukken kip kleuren in de hete boter - olie.
Ui en wortel klein snijden.
Na het kleuren de stukken kip uit de pan nemen.
Ui en wortel bij het hete braadvet doen en hierop de stukken kip 10 minuten laten smoren onder deksel.
De stukkenkip weer uit de pan halen en u de rijst in de pan doen en even met de ui en wortel verhitten zodat de rijst glazig wordt.
Citroenzeste (het gele gedeelte van de schil), citroensap en kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen.
De stukken kip met bot op de rijst leggen en onder deksel laten sudderen gedurende 10 minuten. De kipfilets er bij leggen en nog eens 5 minuten laten sudderen.
Asperges schoonmaken, de laatste cm van de stengel verwijderen en de rest van de stengel in stukken van 3 cm snijden.
Kip uit de pan helen en de asperges (behalve de zachte koppen) onder de rijst roeren.
Intussen de kip in een ovenschaal onder de ovengrill plaatsen.
De laatste 2 minuten de aspergekoppen door de rijst roeren.
Leg de stukken kip terug bovenop in de pan en dien op als eenpansgerecht.
Reacties