Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.
Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van sous vide gegaard spek dat ik enkele dagen eerder heb gemaakt en voor het eigenlijke bereiden van de quiche zelf heb gerookt.
Ingrediënten:
1 krop andijvie
3 eieren
1 flinke eetlepel mascarpone
teug volle melk
2 eetlepels bloem
zout en cayennepeper
enkele champignons
200 gram licht gerookt spek
75 gram geraspte Emmenthal
50 gram geraspte gruyère
boter
paneermeel
1 pak bladerdeeg Tante Fanny
Bereiding:
Andijvie schoonmaken, goed wassen, in reepjes snijden en met aanhangend water op hoog vuur laten slinken.
Andijvie goed laten uitlekken en enigszins een beetje uitwringen.
Oven verhitten op 200 graden.
Eieren, mascarpone, melk, bloem, zout en cayennepeper in keukenmachine goed mixen.
Een taartvorm bekleden met bakpapier en inboteren.
De taartvorm helemaal bedekken met met het bladerdeeg.
Andijvie, eiermengsel en kaas goed mengen.
Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem en bestrooi licht met paneermeel.
Doe 3/4 van het andijviebeslag in de vorm en leg daarop de in plakjes gesneden champignons.
Verdeel het spek over de hele oppervlakte en werk af met de rest van het andijviebeslag.
Plaats in de oven voor 35 à 40 minuten.
Reacties