Doorgaan naar hoofdcontent

Andijviequiche met licht gerookt spek

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van sous vide gegaard spek dat ik enkele dagen eerder heb gemaakt en voor het eigenlijke bereiden van de quiche zelf heb gerookt.

Ingrediënten:

1 krop andijvie
3 eieren
1 flinke eetlepel mascarpone
teug volle melk
2 eetlepels bloem
zout en cayennepeper
enkele champignons
200 gram licht gerookt spek
75 gram geraspte Emmenthal
50 gram geraspte gruyère
boter
paneermeel
1 pak bladerdeeg Tante Fanny

Bereiding:

Andijvie schoonmaken, goed wassen, in reepjes snijden en met aanhangend water op hoog vuur laten slinken.
Andijvie goed laten uitlekken en enigszins een beetje uitwringen.
Oven verhitten op 200 graden.
Eieren, mascarpone, melk, bloem, zout en cayennepeper in keukenmachine goed mixen.
Een taartvorm bekleden met bakpapier en inboteren.
De taartvorm helemaal bedekken met met het bladerdeeg.
Andijvie, eiermengsel en kaas goed mengen.
Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem en bestrooi licht met paneermeel.
Doe 3/4 van het andijviebeslag in de vorm en leg daarop de in plakjes gesneden champignons.
Verdeel het spek over de hele oppervlakte en werk af met de rest van het andijviebeslag.
Plaats in de oven voor 35 à 40 minuten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.