Doorgaan naar hoofdcontent

Biefstuk met saus van verse tomaten en paprika

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Biefstuk
boter
zout en peper
sjalot
tomaten
rode paprika
laurierblad
vleesbouillon
knoflook

Bereiding:

Biefstuk minimaal 1 uur voor bereiding uit de koeling nemen.
Sjalotten versnipperen.
Tomaten pellen en van zaadlijsten ontdoen.
Paprika's met een gekartelde dunschiller van de pel ontdoen, zaadlijsten verwijderen en in kleine reepjes snijden.
Sjalotten aanfruiten in hete boter.
Gepelde tomaten, zout en peper en paprikareepjes toevoegen en zachtjes laten sudderen onder deksel.
De tomaten moeten helemaal "smelten".
Knoflook versnipperen.
Voeg wat vleesbouillon en laurierblad toe en laat verder sudderen tot er een gladde saus bekomen is met enkel nog zachte reepjes paprika.
Biefstukken kruiden en in hete boter aan beide zijden bakken. Het vlees moet van binnen rood maar niet koud zijn.
Laat de biefstukken na het bakken nog een drietal minuten rusten, licht afgedekt met aluminiumfolie. Dit voorkomt het 'bloeden' van de biefstuk bij het aansnijden op het bord.
Voeg de braadboter en knoflook toe aan de saus en laat nog even tot tegen het kookpunt komen.
Controleer de saus op smaak en binding.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.