Doorgaan naar hoofdcontent

Winter ovenschotel (vegetarisch)

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Aardappelen (kruimig)
boter
eidooiers
zout, peper, nootmuskaat
geraspte gruyère

rode ui
wortel
pastinaak
witte selder
olijfolie
rode wijn
tomaten
zout en peper
laurier

spruitjes
oesterzwammen

enkele klontjes boter en paneermeel.

Bereiding:

Aardappelen gaar koken of stomen, pureren en aanmaken met eidooiers, zout, peper, nootmuskaat en geraspte kaas.

Spruitjes half gaar koken.

Oesterzwammen bakken in olijfolie

Tomaten pellen en van zaadlijsten ontdoen.

Bleekselder ontvliezen.

ui, pastinaak, selder, wortel in niet te kleine stukken snijden en goed aanfruiten in hete boter en olijfolie. Zorg er voor dat de groenten mooi licht bruin gekleurd worden. laurier en rode wijn toevoegen en enkele minuten laten sudderen.

Oven verwarmen op 200 graden.

Een braadpan inboteren.
Doe de gesmoorde groenten in de braadpan, daarop de spruitjes en tomaten en daarop de oesterzwammen.

Dek af met de aardappelpuree.
Leg er enkele klontjes boter op en bestrooi licht met paneermeel.

Plaats in de oven tot een mooi korstje is gevormd (20 tot 30 minuten.







Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.