Gerookte eendenborst

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten en materiaal:

Eendenborstfilet
zout en peper

Materiaal:
rookpan en houtmot  (smoker wood chips - apple)

Bereiding:

Rookpan op een niet te hoog vuur heet laten worden.
Houtmot op de bodem strooien (1 à 2 eetlepels).
Afdekken met rookfilter en onder deksel op een niet te hoog vuur het rookproces starten.
Eendenfilet droogdeppen met keukenpapier en de vetzijde kruisgewijs insnijden tot net niet op het vlees.
De vleeszijde kruiden met zout en peper.
Bij het oplichten van het deksel merk je of er al voldoende rook gevormd is en leg je de eendenfilet met de vetzijde naar onder op het rooster van de rookpan.
Afgedekt 20 tot 25 minuten laten roken op een zacht vuur.
Na het roken de eendenfilet in een hete pan even dichtschroeien, beginnend met de vetzijde en dan de vleeszijde.
Op een bord leggen en onder aluminiumfolie 5 minuten laten rusten.


Reacties