Doorgaan naar hoofdcontent

Gerookte eendenborst

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten en materiaal:

Eendenborstfilet
zout en peper

Materiaal:
rookpan en houtmot  (smoker wood chips - apple)

Bereiding:

Rookpan op een niet te hoog vuur heet laten worden.
Houtmot op de bodem strooien (1 à 2 eetlepels).
Afdekken met rookfilter en onder deksel op een niet te hoog vuur het rookproces starten.
Eendenfilet droogdeppen met keukenpapier en de vetzijde kruisgewijs insnijden tot net niet op het vlees.
De vleeszijde kruiden met zout en peper.
Bij het oplichten van het deksel merk je of er al voldoende rook gevormd is en leg je de eendenfilet met de vetzijde naar onder op het rooster van de rookpan.
Afgedekt 20 tot 25 minuten laten roken op een zacht vuur.
Na het roken de eendenfilet in een hete pan even dichtschroeien, beginnend met de vetzijde en dan de vleeszijde.
Op een bord leggen en onder aluminiumfolie 5 minuten laten rusten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.