Doorgaan naar hoofdcontent

Kerriesaus

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Voor kerriesaus bestaan er vele recepten. Ik heb me hier gehouden aan het recept zoals ik het heel lang geleden op de hotelschool heb geleerd. Meer eigentijdse recepten gaan uit van kokosmelk i.p.v. room en kippenbouillon en vaak gebruikt men tropische vruchten i.p.v. appel. Ananas is een populaire combinatie met kerrie.

Ingrediënten:

sjalot
appel
Arachideolie of boter
kerriepoeder
kurkumapoeder
5 spices
sake of witte wijn
kippenbouillon
room
roux voor witte sauzen (Maïzena)

Bereiding:

Sjalot versnipperen.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Sjalot aanfruiten zonder te kleuren in de vetstof.
Appelblokjes toevoegen en even mee fruiten.
Kerriepoeder, kurkuma en 5 spices toevoegen en goed mengen.
Sake of witte wijn toevoegen en zachtjes tot de helft laten inkoken.
Kippenbouillon en room toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
Binden met roux en op smaak brengen.

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.