Kerriesaus

 



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Voor kerriesaus bestaan er vele recepten. Ik heb me hier gehouden aan het recept zoals ik het heel lang geleden op de hotelschool heb geleerd. Meer eigentijdse recepten gaan uit van kokosmelk i.p.v. room en kippenbouillon en vaak gebruikt men tropische vruchten i.p.v. appel. Ananas is een populaire combinatie met kerrie.

Ingrediënten:

sjalot
appel
Arachideolie of boter
kerriepoeder
kurkumapoeder
5 spices
sake of witte wijn
kippenbouillon
room
roux voor witte sauzen (Maïzena)

Bereiding:

Sjalot versnipperen.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Sjalot aanfruiten zonder te kleuren in de vetstof.
Appelblokjes toevoegen en even mee fruiten.
Kerriepoeder, kurkuma en 5 spices toevoegen en goed mengen.
Sake of witte wijn toevoegen en zachtjes tot de helft laten inkoken.
Kippenbouillon en room toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
Binden met roux en op smaak brengen.

 


Reacties