Doorgaan naar hoofdcontent

Halskarbonades op grootmoeders wijze

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Haaskarbonades
zout, peper, nootmuskaat
bloem
boter + olie
Ui
gerookte spekblokjes


Bereiding:

Bloem, zout, peper en nootmuskaat mengen en de karbonades er goed doorhalen zodat het vlees aan alle kanten goed bedekt is en er zelfs wat ingeduwd.
Boter en olie verhitten in. liefst in een diepe gietijzeren pan en hierin de karbonades bakken aan beide zijden om ze een mooie kleur te geven.
Intussen de ui in halve ringen snijden.
Haal de karbonades uit de pan en bak de uien en spekblokjes aan in hetzelfde braadvet.
Voeg een beetje water toe, aan de kook en zet het vuur laag.
Leg de karbonades er boven op en dek. Laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende een klein half uur.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.