Doorgaan naar hoofdcontent

Shakshuka

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

ui
knoflook
tomaten
olijfolie
rode paprika
fijne sperziebonen
tomato frito (Heinz)
komijn
za'atar
Shakshuka kruiden van Verstegen (vegan)
grof zeezout
eieren


Bereiding:

Ui en knoflook versnipperen.
Tomaten pellen, in vier snijden en van zaadlijsten ontdoen.
Sperziebonen schoonmaken, blancheren en met koud water spoelen.
Paprika met een dunschiller schillen, van zaadlijst ontdoen en in reepjes snijden.
Olie verhitten en hierin de versnipperde ui, knoflook en tomaten stoven.
Voeg  zout, kruiden en specerijen toe en laat onder deksel (ik gebruik een gietijzeren tajine van Le Creuset).
Voeg na 10 minuten, als de tomaten "gesmolten" zijn een klein beetje tomato frito, sperziebonen en paprika toe.
Laat nog 15 à 20 minuten onder deksel smoren.
Maak zoveel kuiltjes in het stoofgerecht als je eieren hebt.
Breek de eieren in de kuiltjes en laat onder deksel verder smoren tot het eiwit gestold is.
Serveer met stokbrood of plat panbrood.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.