Doorgaan naar hoofdcontent

Zeetong op Normandische wijze

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.


Een klassieker uit de Franse keuken.

Ingrediënten:

Zeetongen
zout en peper
boter
ui
champignons
grijze garnalen
mosselen
witte wijn
Visbouillon
citroen
room
peterselie
roux voor witte sauzen (Maïzena)

Bereiding:

Peterselie schoonmaken en fijnhakken.
Ui versnipperen.
Champignons in plakjes snijden.
Mosselen in de steamer 10 minuten op 120 graden (stoomoven of in de stoompan)
Mosselen uit de schelp halen.
Uien en champignons aanstoven in boter.
Witte wijn en visbouillon toevoegen en tegen het kookpunt aan brengen.
Oven verwarmen op 180 graden.
Ovenplaat bedekken met 2 lagen bakpapier.
Zeetongen aan beide zijden inboteren met gesmolten boter en kruiden met zout en peper.
De zeetongen afdekken met bakpapier.
In de oven plaatsen voor 12 minuten.
Peterselie fijnhakken.
Room toevoegen aan de saus en binden met roux.
Mosselen en garnalen toevoegen aan de saus, tegen het kookpunt aan houden en op smaak brengen met citroensap, zout en peper.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.