Yoghurtcake met perzik en pistache

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Met dank aan keukenliefde.nl
Dit recept is gebaseerd op: https://www.keukenliefde.nl/yoghurttaart-met-perzik-en-pistache/


Het is winter en de belangrijkste aanpassing die ik heb gemaakt is perzik uit blik i.p.v. verse perzik en dat zal zeker van invloed zijn op de smaak en de kwaliteit. Verder gebruik ik voor gebak standaard zelfrijzend bakmeel i.p.v. de combinatie bloem + bakpoeder.

Ingrediënten:

1 blik perziken op siroop

40 g pistache

300 g volle Griekse yoghurt

200 g suiker

60 g zonnebloemolie

rasp van 1 citroen

2 eieren

250 g zelfrijzend bakmeel

Snufje zout

Poedersuiker om te bestuiven


Bereiding:

Perziken laten uitlekken en goed drogen met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter.

Hak de pistachenootjes grof.


Roer in een grote kom de yoghurt, suiker, zonnebloemolie, citroenrasp en eieren door elkaar. 


Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom met de natte ingrediënten en spatel tot een glad beslag.


Schenk de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de perzik en de helft van de pistache erover. Bedek met het overige beslag en bestrooi met de overige pistache.


Bak de cake in het midden van de oven in 45 tot 60 minuten gaar. Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt. Bestuif de taart voor het serveren eventueel met poedersuiker.

Reacties