Ingrediënten:
1 blik perziken op siroop
40 g pistache
300 g volle Griekse yoghurt
200 g suiker
60 g zonnebloemolie
rasp van 1 citroen
2 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
Poedersuiker om te bestuiven
Bereiding:
Perziken laten uitlekken en goed drogen met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter.
Hak de pistachenootjes grof.
Roer in een grote kom de yoghurt, suiker, zonnebloemolie, citroenrasp en eieren door elkaar.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom met de natte ingrediënten en spatel tot een glad beslag.
Schenk de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de perzik en de helft van de pistache erover. Bedek met het overige beslag en bestrooi met de overige pistache.
Bak de cake in het midden van de oven in 45 tot 60 minuten gaar. Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt. Bestuif de taart voor het serveren eventueel met poedersuiker.
Reacties