Doorgaan naar hoofdcontent

Yoghurtcake met perzik en pistache

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Met dank aan keukenliefde.nl
Dit recept is gebaseerd op: https://www.keukenliefde.nl/yoghurttaart-met-perzik-en-pistache/


Het is winter en de belangrijkste aanpassing die ik heb gemaakt is perzik uit blik i.p.v. verse perzik en dat zal zeker van invloed zijn op de smaak en de kwaliteit. Verder gebruik ik voor gebak standaard zelfrijzend bakmeel i.p.v. de combinatie bloem + bakpoeder.

Ingrediënten:

1 blik perziken op siroop

40 g pistache

300 g volle Griekse yoghurt

200 g suiker

60 g zonnebloemolie

rasp van 1 citroen

2 eieren

250 g zelfrijzend bakmeel

Snufje zout

Poedersuiker om te bestuiven


Bereiding:

Perziken laten uitlekken en goed drogen met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter.

Hak de pistachenootjes grof.


Roer in een grote kom de yoghurt, suiker, zonnebloemolie, citroenrasp en eieren door elkaar. 


Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom met de natte ingrediënten en spatel tot een glad beslag.


Schenk de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de perzik en de helft van de pistache erover. Bedek met het overige beslag en bestrooi met de overige pistache.


Bak de cake in het midden van de oven in 45 tot 60 minuten gaar. Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt. Bestuif de taart voor het serveren eventueel met poedersuiker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.