Aardbeien Romanow
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram aardbeien
1 zakje vanillesuiker
50 gram kristalsuiker
4 kleine bollen vanilleroomijs
2 dl slagroom
1 sinaasappel
1/2 likeurglaasje cointreau
50 gram amandelschaafsel
Bereiding
Aardbeien wassen en van kroontjes ontdoen.
Sinaasappel persen.
Amandelschaafsel op niet te hevig vuur in droge koekenpan roosteren.
Slagroom met vanillesuiker en kristalsuiker opkloppen tot 3/4 dikte.
Slagroom mengen met sinaasappelsap en cointreau.
Op 4 dessertbordjes in het midden een bolletje vanille-ijs leggen en deze omringen met de aardbeien.
De aardbeien oversausen met de sinaasappelroom en bestrooien met amandelschaafsel
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties