Gebraden tonijn op Provençaalse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
Tonijnfilet van ongeveer 800 gram tot 1 kg
zout, peper
takje tijm en enkele blaadjes dragon
4 eetlepels olijfolie
1 glas droge witte wijn
sap van 1 citroen
250 gram grotchampignons of champignons de Paris
8 bosuitjes
2 grote tomaten
30 gram boter
10 zwarte olijven
Bereiding
Bosuitjes schoonmaken en gebruik vooral het onderste witte gedeelte op zijn geheel.
Champignons met keukenpapier schoonmaken en in 4 snijden.
Tomaten wassen, kern verwijderen en in kleine stukken snijden.
Olijven ontpitten.
Wrijf de vis goed in met zout en peper.
Olijfolie met boter verhitten en hierin de tonijn aan beide zijden mooi bruin aanbraden.
Het vuur verminderen en 10 minuten zachtjes laten braden.
Witte wijn toevoegen, aan de kook brengen en dan alle andere ingrediënten toevoegen.
Onder deksel op zacht vuurtje 25 à 30 minuten zachtjes laten sudderen.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties