Gebraden tonijn op Provencaalse wijze

Gebraden tonijn op Provençaalse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
Tonijnfilet van ongeveer 800 gram tot 1 kg
zout, peper
takje tijm en enkele blaadjes dragon
4 eetlepels olijfolie
1 glas droge witte wijn
sap van 1 citroen
250 gram grotchampignons of champignons de Paris
8 bosuitjes
2 grote tomaten
30 gram boter
10 zwarte olijven

Bereiding
Bosuitjes schoonmaken en gebruik vooral het onderste witte gedeelte op zijn geheel.
Champignons met keukenpapier schoonmaken en in 4 snijden.
Tomaten wassen, kern verwijderen en in kleine stukken snijden.
Olijven ontpitten.
Wrijf de vis goed in met zout en peper.
Olijfolie met boter verhitten en hierin de tonijn aan beide zijden mooi bruin aanbraden.
Het vuur verminderen en 10 minuten zachtjes laten braden.
Witte wijn toevoegen, aan de kook brengen en dan alle andere ingrediënten toevoegen.
Onder deksel op zacht vuurtje 25 à 30 minuten zachtjes laten sudderen.

Reacties