Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde aubergines


Gevulde aubergines
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 aubergines
200 gram tivallmix
1 ui
1 teentje knoflook
1 pakje tomato frito (Heinz)
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
4 eetlepels geraspte pittige kaas

Bereiding
Aubergine schoonmaken en voorbereiden om uit te hollen; dit kan op twee manieren gebeuren:
A) De aubergines gedurende 10 minuten koken in water.
B) De aubergines rondom inprikken met een vork en gedurende 5 minuten op vol vermogen in de magnetron plaatsen en ze enkele minuten te laten rusten.
De aubergines over de lengte doormidden snijden en het vruchtvlees met een lepel uithalen.
Ui en knoflook versnipperen en samen met de tivallmix en het fijngehakte vruchtvlees van de aubergines aanfruiten in de olijfolie.
Een half pakje tomato frito toevoegen en enkele minuten laten sudderen.
Wanneer de bereide vulling te dik is, eventueel wat tomatensaus toevoegen en het geheel op smaak brengen.
De ovengrill voorverwarmen.
De auberginehelften in een licht ingevette ovenschaal plaatsen, de vulling erin doen en bestrooien met de geraspte kaas en het paneermeel.
Onder de grill een korstje laten vormen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.