Gevulde aubergines
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 aubergines
200 gram tivallmix
1 ui
1 teentje knoflook
1 pakje tomato frito (Heinz)
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
4 eetlepels geraspte pittige kaas
Bereiding
Aubergine schoonmaken en voorbereiden om uit te hollen; dit kan op twee manieren gebeuren:
A) De aubergines gedurende 10 minuten koken in water.
B) De aubergines rondom inprikken met een vork en gedurende 5 minuten op vol vermogen in de magnetron plaatsen en ze enkele minuten te laten rusten.
De aubergines over de lengte doormidden snijden en het vruchtvlees met een lepel uithalen.
Ui en knoflook versnipperen en samen met de tivallmix en het fijngehakte vruchtvlees van de aubergines aanfruiten in de olijfolie.
Een half pakje tomato frito toevoegen en enkele minuten laten sudderen.
Wanneer de bereide vulling te dik is, eventueel wat tomatensaus toevoegen en het geheel op smaak brengen.
De ovengrill voorverwarmen.
De auberginehelften in een licht ingevette ovenschaal plaatsen, de vulling erin doen en bestrooien met de geraspte kaas en het paneermeel.
Onder de grill een korstje laten vormen.
Reacties