Saffraanrijst
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram basmatirijst
3 eetlepels arachideolie
1 ui
4 dl bouillon
zout en peper
enkele saffraandraadjes
Stukje ovenpapier
1 theelepel boter
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui versnipperen.
Ui in de olie licht aanfruiten zonder te verkleuren.
Rijst toevoegen en goed omscheppen tot de rijstkorrels alle olie hebben opgenomen.
Bouillon, zou, peper en saffraan toevoegen.
Aan de kook brengen.
Ondertussen een stuk ovenpapier rond uitknippen met een diameter van de pan.
Dit papier licht inboteren.
Wanneer de rijst aan de kook is gekomen, van het vuur wegnemen en afdekken met het ingeboterde papier.
In de oven plaatsen gedurende 15 minuten.
Ovenpapier weghalen, rijst losroeren met een vork en eventueel nog verder op smaak brengen
Reacties