Rouille
Ingrediënten (voor 8 porties)
2 teentjes knoflook
zeezout
0,5 dl olijfolie
0,5 stuks rode peper
Gedroogd broodkruim van 2 sneetjes wit brood
Bereiding
Peper zonder zaadjes in stukjes snijden.
Knoflook pellen en in stukjes snijden.
Knoflook samen met peper en zeezout in vijzel tot puree pletten.
Broodkruim fijnmalen en bij het knoflookmengsel doen.
Beetje bij beetje de olijfolie door het mengsel roeren.
Rouille moet een smeuïge consistentie hebben.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...

Reacties