Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaanse paté


Italiaanse paté
Ingrediënten (voor 6 personen)
200 gram volkoren macaroni (of spirelli)
4 eetlepels olijfolie
200 gram broccoliroosjes
150 gram wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 courgette
2 eetlepels mascarpone
1 eetlepel pesto
1 laurierblad
zout, peper en marjolein
4 eieren
150 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
Macaroni in ruim kokend water (licht gezouten en met een scheutje olie) gaarkoken.
Broccoli enkele minuten blancheren in licht gezouten kokend water; direct afkoelen in koud water.
Ui en knoflook versnipperen.
Wortel, courgette en rode paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
De groenten (behalve de broccoli) en de knoflook in de olijfolie aanfruiten zonder te verkleuren. Zout, peper, laurierblad en marjolein toevoegen en enkele minuten op zacht vuurtje laten staan, af en toe omroeren.
Ondertussen de gare macaroni afgieten en onder koud water afspoelen; goed late uitlekken.
Oven verwarmen op 200 graden.
De groenten van het vuur nemen en mengen met mascarpone, room en pesto.
Eieren losroeren.
Alle ingrediënten in een grote beslagkom goed mengen.
Een cakeblik of broodvorm bekleden met bakpapier en daarin het macaronimengsel doen, goed aanduwen en afdekken met bakpapier.
Gedurende 1 uur in de warme oven plaatsen.
Enkele minuten laten rusten en uitstorten.
Deze paté kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.