Gazpacho



Gazpacho

Ingrediënten (voor 4 personen)250 gram tomaten
200 gram komkommer
1 grote ui
2 knoflookteentjes
1 dl rode wijn
1 rode paprika
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
4 dl water
4 groene en 4 zwarte olijven
zout en peper
100 gram geschaafde amandelen

BereidingTomaten pellen door ze even in heet water te dompelen.
Daarna in kwartjes snijden en ontpitten (de pitten door een zeef doen zodat het sap bij de soep gevoegd kan worden).
Het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Paprika wassen, van zaadlijst ontdoen en in dobbelsteentjes snijden.
Komkommer wassen en in zeer dunne plakjes snijden.
Ui en knoflook versnipperen.
De groenten mengen in een schaal en bestrooien met zout en peper.
Gedurende 4 uur onder druk in de koelkast laten staan (bijvoorbeeld door en bord met een gewicht op de groenten te plaatsen).
Water, wijn, azijn, olijfolie en ontpitte in ringen gesneden olijven mengen en ook in de koelkast plaatsen.
Geschaafde amandelen in een hete droge koekenpan roosteren.
Na 4 uur de ijskoude ingrediënten mengen en in borden of soepkommen serveren en bestrooien met de geroosterde geschaafde amandelen

Reacties