Doorgaan naar hoofdcontent

Gazpacho



Gazpacho

Ingrediënten (voor 4 personen)250 gram tomaten
200 gram komkommer
1 grote ui
2 knoflookteentjes
1 dl rode wijn
1 rode paprika
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
4 dl water
4 groene en 4 zwarte olijven
zout en peper
100 gram geschaafde amandelen

BereidingTomaten pellen door ze even in heet water te dompelen.
Daarna in kwartjes snijden en ontpitten (de pitten door een zeef doen zodat het sap bij de soep gevoegd kan worden).
Het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Paprika wassen, van zaadlijst ontdoen en in dobbelsteentjes snijden.
Komkommer wassen en in zeer dunne plakjes snijden.
Ui en knoflook versnipperen.
De groenten mengen in een schaal en bestrooien met zout en peper.
Gedurende 4 uur onder druk in de koelkast laten staan (bijvoorbeeld door en bord met een gewicht op de groenten te plaatsen).
Water, wijn, azijn, olijfolie en ontpitte in ringen gesneden olijven mengen en ook in de koelkast plaatsen.
Geschaafde amandelen in een hete droge koekenpan roosteren.
Na 4 uur de ijskoude ingrediënten mengen en in borden of soepkommen serveren en bestrooien met de geroosterde geschaafde amandelen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.