Doorgaan naar hoofdcontent

Casa Rinaldi


Regionale pasta van Casa Rinaldi
In horecagroothandel en speciaalzaken zijn de producten van Casa Rinaldi, waaronder pasta's verkrijgbaar.De namen verwijzen naar streken in Italië en suggereren dat de handgemaakte veelkleurige en veelvormige producten uitsluitend van die gebieden afkomstig zijn. Zal wel, denk ik dan, maar het komt me in eerste instantie toch wel al te trendy en dus als te negeren over. Maar, zoals zo vaak, zat ik weer eens te dubben wederom wat anders ter tafel te brengen en besloot toch maar eens één van hun producten te proberen.Het werd de Maccheroni al Ferro di Calabria. Daar ik in het verleden wel eens een rage heb gehad van zelf pasta's te maken met een in Venetië gekocht apparaat, lang voor deze hier te koop waren, was ik al wel wat gewend, en ook al ging die rage voorbij, toch zouden de later in de handel gebrachte koelverse pasta's het daar lang niet bij halen. Dus, Casa Rinaldi moest van goede huize komen om mij te overtuigen. Wel, het heeft mij in ieder geval niet teleurgesteld.Echt wel één van de betere pastamerken en de natuurlijk ogende kleuren en ambachtelijke vormgeving, maken het tot een bijzonder product.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.