Doorgaan naar hoofdcontent

gekoelde roomsoep Doria

Gekoelde roomsoep Doria
Ingrediënten (voor 4 personen)
30 gram boter
1 prei
200 gram aardappelen (kruimig)
2 komkommers
1,5 liter gevogeltefond
1 laurierblad
125 ml. Room
zout en peper

Bereiding
Prei schoonmaken, groene gedeelte verwijderen, wassen en in fijne ringen snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
1 komkommer schillen en in blokjes snijden.
Prei aanstoven in de boter zonder te verkleuren.
Aardappelblokjes, komkommerblokjes, gevogeltefond en laurier toevoegen en aan de kook brengen.
20 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de andere komkommer schillen en hiervan de garnituur bereiden: wanneer je over een uitsteeklepeltje beschikt kan je pareltjes uit de komkommer steken, anders verwijder je de zaadlijst en snijd je de komkommer in dunne halve plakjes.
Laurierblad uit de soep verwijderen en de soep fijnmaken met een staafmixer.
De soep op smaak brengen en laten afkoelen.
In de koelkast ijskoud laten worden.
Room en komkommergarnituur toevoegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.