Paté van aubergine en flageolets
ingrediënten (voor 6 personen)
2 aubergines
1 blikje flageolets (peulbonen), uitlekgewicht 240 gram
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 eieren
4 eetlepels bloem
2 eetlepels crème fraiche
35 gram boter
zout en nootmuskaat
Bereiding
Aubergines apart inpakken in ovenpapier en in voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 40 minuten laten garen.
Een cakevorm (liefst siliconen) licht invetten.
Knoflookteentje pellen.
Rode peper wassen, zaadlijst verwijderen en in enkele stukken snijden.
De gare aubergines in grove stukken snijden en samen met de flageolets, knoflook en andere ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne puree malen.
De cakevorm voor 3/4 vullen met het mengsel en in een oven op 180 graden plaatsen gedurende 1 uur.
De paté moet stevig aanvoelen.
Indien nodig nog een kwartier in de oven plaatsen.
Deze paté kan lauwwarm of koud gegeven worden.
Serveer met toast en een salade.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
140 kcal, 7 gram eiwit, 7 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 13 gram koolhydraten en 6 gram vezel
Reacties