Doorgaan naar hoofdcontent

Paté van aubergine en flageolets


Paté van aubergine en flageolets
ingrediënten (voor 6 personen)
2 aubergines
1 blikje flageolets (peulbonen), uitlekgewicht 240 gram
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 eieren
4 eetlepels bloem
2 eetlepels crème fraiche
35 gram boter
zout en nootmuskaat

Bereiding
Aubergines apart inpakken in ovenpapier en in voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 40 minuten laten garen.
Een cakevorm (liefst siliconen) licht invetten.
Knoflookteentje pellen.
Rode peper wassen, zaadlijst verwijderen en in enkele stukken snijden.
De gare aubergines in grove stukken snijden en samen met de flageolets, knoflook en andere ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne puree malen.
De cakevorm voor 3/4 vullen met het mengsel en in een oven op 180 graden plaatsen gedurende 1 uur.
De paté moet stevig aanvoelen.
Indien nodig nog een kwartier in de oven plaatsen.
Deze paté kan lauwwarm of koud gegeven worden.
Serveer met toast en een salade.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

140 kcal, 7 gram eiwit, 7 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 13 gram koolhydraten en 6 gram vezel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.