Fettucini met gerookte zalm en gedroogde tomaten
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram fettucini
2 eidooiers
2 dl room
2 dl crème fraiche
2 eetlepels boter
100 gram geraspte parmezaan
120 gram gerookte zalm
4 stuks gedroogde tomaat
zout en peper
Bereiding
Gedroogde tomaten overgieten met kokend water en ze gedurende 20 minuten laten weken, daarna in reepjes snijden.
Fettucini volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken en laten uitlekken.
Ondertussen de gerookte zalm in reepjes snijden, room, crème fraiche en eidooiers mengen.
Boter laten smelten in een pan, fettucini er doorroeren.
Eidooierroommengsel mengen met de fettucini, bij het verwarmen wordt het geheel snel dik.
Gedroogde tomaten en geraspte parmezaan toevoegen, goed mengen en nog even goed verwarmen.
Van het vuur weg de zalmreepjes door de pasta roeren en direct serveren.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties