Fettucini met gerookte zalm en gedroogde tomaten
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram fettucini
2 eidooiers
2 dl room
2 dl crème fraiche
2 eetlepels boter
100 gram geraspte parmezaan
120 gram gerookte zalm
4 stuks gedroogde tomaat
zout en peper
Bereiding
Gedroogde tomaten overgieten met kokend water en ze gedurende 20 minuten laten weken, daarna in reepjes snijden.
Fettucini volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken en laten uitlekken.
Ondertussen de gerookte zalm in reepjes snijden, room, crème fraiche en eidooiers mengen.
Boter laten smelten in een pan, fettucini er doorroeren.
Eidooierroommengsel mengen met de fettucini, bij het verwarmen wordt het geheel snel dik.
Gedroogde tomaten en geraspte parmezaan toevoegen, goed mengen en nog even goed verwarmen.
Van het vuur weg de zalmreepjes door de pasta roeren en direct serveren.
Reacties