Gegratineerde macaroni met kerstomaatjes, peterselie en basilicum
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram macaroni
400 gram kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
6 blaadjes basilicum
75 gram geraspte parmezaan
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel fijne griessuiker
zout en peper
Bereiding
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
Knoflook fijn versnipperen en mengen met de gehakte peterselie.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Kerstomaatjes wassen en in twee snijden.
De gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal doen, bestrooien met zout, peper en suiker en de olijfolie hierover verdelen.
In de warme oven plaatsen gedurende 15 tot 20 minuten.
Ondertussen de macaroni beetgaar koken en afgieten.
Macaroni en kerstomaatjes mengen, bestrooien met peterselie-knoflookmengsel, parmezaan en paneermeel.
Boter laten smelten en over de macaroni verdelen.
In de oven gedurende 5 tot 10 minuten een korstje laten vormen.
Basilicumblaadjes in fijne reepjes snijden en over het gerecht verdelen.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
460 kcal, 16 gram eiwit, 21 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet, 50 gram koolhydraten en 2 gram vezel.
Reacties