Doorgaan naar hoofdcontent

gegratineerde macaroni met kerstomaatjes en basilicum


Gegratineerde macaroni met kerstomaatjes, peterselie en basilicum
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram macaroni
400 gram kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
6 blaadjes basilicum
75 gram geraspte parmezaan
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel fijne griessuiker
zout en peper

Bereiding
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
Knoflook fijn versnipperen en mengen met de gehakte peterselie.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Kerstomaatjes wassen en in twee snijden.
De gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal doen, bestrooien met zout, peper en suiker en de olijfolie hierover verdelen.
In de warme oven plaatsen gedurende 15 tot 20 minuten.
Ondertussen de macaroni beetgaar koken en afgieten.
Macaroni en kerstomaatjes mengen, bestrooien met peterselie-knoflookmengsel, parmezaan en paneermeel.
Boter laten smelten en over de macaroni verdelen.
In de oven gedurende 5 tot 10 minuten een korstje laten vormen.
Basilicumblaadjes in fijne reepjes snijden en over het gerecht verdelen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

460 kcal, 16 gram eiwit, 21 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet, 50 gram koolhydraten en 2 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.