Doorgaan naar hoofdcontent

Gebakken aardappelgroentenschotel


Gebakken aardappelgroenteschotel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg vastkokende aardappels (bijvoorbeeld Belle de Fontenay)
4 stengels van een bleekselderij
1 grote peen
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
1 bosje peterselie
zout, peper en paprikapoeder
2 stengeltjes bosui

Bereiding
Aardappels schillen, wassen en in gelijkmatige stukken snijden.
Wortel schoonmaken en snijden in dezelfde vorm en grootte als de aardappels.
Bleekselderij ontvliezen, schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.
Aardappels 10 minuten in kokend water voorkoken, wortel na 5 minuten toevoegen.
Bleekselderij 10 tot 15 minuten laten koken.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen en snijden.
Bosui in fijne ringetjes snijden.
De groenten en aardappels afgieten en goed laten uitlekken.
Boter en olijfolie verhitten en hierin de aardappels en groenten bakken, bestrooien met zout, peper en paprikapoeder.
Goed laten kleuren, mengen met bosui en peterselie, overdoen in ovenschaal en 10 minuten in de oven verder laten garen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.