Gebakken aardappelgroentenschotel


Gebakken aardappelgroenteschotel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg vastkokende aardappels (bijvoorbeeld Belle de Fontenay)
4 stengels van een bleekselderij
1 grote peen
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
1 bosje peterselie
zout, peper en paprikapoeder
2 stengeltjes bosui

Bereiding
Aardappels schillen, wassen en in gelijkmatige stukken snijden.
Wortel schoonmaken en snijden in dezelfde vorm en grootte als de aardappels.
Bleekselderij ontvliezen, schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.
Aardappels 10 minuten in kokend water voorkoken, wortel na 5 minuten toevoegen.
Bleekselderij 10 tot 15 minuten laten koken.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen en snijden.
Bosui in fijne ringetjes snijden.
De groenten en aardappels afgieten en goed laten uitlekken.
Boter en olijfolie verhitten en hierin de aardappels en groenten bakken, bestrooien met zout, peper en paprikapoeder.
Goed laten kleuren, mengen met bosui en peterselie, overdoen in ovenschaal en 10 minuten in de oven verder laten garen.

Reacties