Asperges met paprikamayonaise
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg asperges
mayonaise
100 gram crème fraîche
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
1 eetlepel sherryazijn
1 bakje daikonkers
enkele stengeltjes bieslook
Bereiding
Asperges schillen van kop naar hard uiteinde en het laatste harde gedeelte afbreken.
De asperges in licht gezouten water aan de kook brengen in ongeveer 12 minuten beetgaar koken.
Laten afkoelen.
Mayonaise bereiden.
Crème fraîche losroeren met sherryazijn en paprikapoeder.
Bieslook wassen en versnipperen.
Mayonaise mengen met crème fraîche en bieslook; op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog iets verdunnen met azijn.
Daikonkers afknippen, wassen en drogen.
Schik de uitgelekte asperges op borden, napeer met de saus en werk af met de daikonkers
Reacties