Asperges op Vlaamse wijze met ham

Asperges op Vlaamse wijze met ham Ingrediënten (voor 4 personen) 1 kg. asperges 3 hardgekookte eieren 150 gram boter dikke plak gekookte ham van 150 gram klein bosje peterselie zout, peper en nootmuskaat Bereiding Asperges schoonmaken, opzetten in koud licht gezouten water en in 18 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar koken. Ondertussen de peterselie schoonmaken, afplukken en fijnhakken. Hardgekookte eieren met een vork fijnpletten. Ham in kleine blokjes snijden. Boter laten smelten en verwarmen tot ze schuimt. Geplette eieren, hamblokjes en peterselie toevoegen terwijl men alles warm houdt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De asperges met een schuimspaan voorzichtig uit het kookvocht halen en even goed laten uitlekken. Op een warme schaal leggen en bedekken met de boterbereiding.

Reacties