Asperges op Vlaamse wijze met ham
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg. asperges
3 hardgekookte eieren
150 gram boter
dikke plak gekookte ham van 150 gram
klein bosje peterselie
zout, peper en nootmuskaat
Bereiding
Asperges schoonmaken, opzetten in koud licht gezouten water en in 18 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar koken. Ondertussen de peterselie schoonmaken, afplukken en fijnhakken. Hardgekookte eieren met een vork fijnpletten.
Ham in kleine blokjes snijden.
Boter laten smelten en verwarmen tot ze schuimt.
Geplette eieren, hamblokjes en peterselie toevoegen terwijl men alles warm houdt.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
De asperges met een schuimspaan voorzichtig uit het kookvocht halen en even goed laten uitlekken.
Op een warme schaal leggen en bedekken met de boterbereiding.
Reacties