Doorgaan naar hoofdcontent

Soep peter de Grote


Soep Peter de Grote
Ingrediënten voor (4 personen)
1 ui
1 prei
1 takje bleekselderij
1 wortel
300 gram champignons
2,5 liter groentebouillon
35 gram boter
2 eetlepels bloem
zout en peper
1 borrelglaasje wodka
1 klontje boter (15 gram)

Bereiding
Ui, champignons en prei schoonmaken en kleinsnijden.
Aanstoven in boter, bloem erdoor roeren en bevochtigen met koude bouillon.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de wortel schoonmaken en in dunne reepjes snijden; bleekselderij ontvliezen, wassen en eveneens in dunne reepjes snijden.
Bleekselderij en wortel in licht gezouten kokend water in 10 minuten beetgaar koken.
De soep met de staafmixer of de keukenmachine fijnmaken.
Op smaak brengen met zout en peper, julienne van bleekselderij en wortel toevoegen en even opnieuw aan de kook brengen.
Afwerken met een klontje boter en vlak voor het opdienen een borrelglaasje wodka door de soep roeren.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

185 kcal, 3 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 10 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.