Soep Peter de Grote
Ingrediënten voor (4 personen)
1 ui
1 prei
1 takje bleekselderij
1 wortel
300 gram champignons
2,5 liter groentebouillon
35 gram boter
2 eetlepels bloem
zout en peper
1 borrelglaasje wodka
1 klontje boter (15 gram)
Bereiding
Ui, champignons en prei schoonmaken en kleinsnijden.
Aanstoven in boter, bloem erdoor roeren en bevochtigen met koude bouillon.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de wortel schoonmaken en in dunne reepjes snijden; bleekselderij ontvliezen, wassen en eveneens in dunne reepjes snijden.
Bleekselderij en wortel in licht gezouten kokend water in 10 minuten beetgaar koken.
De soep met de staafmixer of de keukenmachine fijnmaken.
Op smaak brengen met zout en peper, julienne van bleekselderij en wortel toevoegen en even opnieuw aan de kook brengen.
Afwerken met een klontje boter en vlak voor het opdienen een borrelglaasje wodka door de soep roeren.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
185 kcal, 3 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 10 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties