Doorgaan naar hoofdcontent

Vissoep met gerookte forel

Vissoep raifort met gerookte forel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 prei (enkel het witte gedeelte)
1 tak bleekselderij
30 gram boter
1,5 liter visbouillon
2 theelepel mierikswortel geraspt
1,5 dl room
2 gerookte forelfilets
zout, peper
3 eetlepels bindmiddel
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en snijden.
De groenten laten zweten in boter en bevochtigen met de visbouillon.
Gedurende 20 minuten zachtjes laten koken.
De soep mixen met een staafmixer.
Terug aan de kook brengen en binden met allesbinder.
Op smaak brengen met zout, peper en mierikswortel.
Room toevoegen.
Forelfilets in blokjes snijden en helemaal op het laatst aan de soep toevoegen.
Afwerken met gehakte peterselie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.