Vissoep raifort met gerookte forel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 prei (enkel het witte gedeelte)
1 tak bleekselderij
30 gram boter
1,5 liter visbouillon
2 theelepel mierikswortel geraspt
1,5 dl room
2 gerookte forelfilets
zout, peper
3 eetlepels bindmiddel
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en snijden.
De groenten laten zweten in boter en bevochtigen met de visbouillon.
Gedurende 20 minuten zachtjes laten koken.
De soep mixen met een staafmixer.
Terug aan de kook brengen en binden met allesbinder.
Op smaak brengen met zout, peper en mierikswortel.
Room toevoegen.
Forelfilets in blokjes snijden en helemaal op het laatst aan de soep toevoegen.
Afwerken met gehakte peterselie.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 prei (enkel het witte gedeelte)
1 tak bleekselderij
30 gram boter
1,5 liter visbouillon
2 theelepel mierikswortel geraspt
1,5 dl room
2 gerookte forelfilets
zout, peper
3 eetlepels bindmiddel
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en snijden.
De groenten laten zweten in boter en bevochtigen met de visbouillon.
Gedurende 20 minuten zachtjes laten koken.
De soep mixen met een staafmixer.
Terug aan de kook brengen en binden met allesbinder.
Op smaak brengen met zout, peper en mierikswortel.
Room toevoegen.
Forelfilets in blokjes snijden en helemaal op het laatst aan de soep toevoegen.
Afwerken met gehakte peterselie.
Reacties