Aspergeroomsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram soepasperges
wit van 1 prei
1 ui
1 tak bleekselderij
1 wortel
1,5 liter groentebouillon
35 gram boter
30 gram bloem
2 dl room
zout, peper, laurierblad, kruidnagel, tijm
Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen.
Asperges schillen en dikke uiteinden afbreken.
Zet groentebouillon op en breng aan de kook met 1/2 wortel, 1/2 ui, wat selderijblaadjes, groen van prei en asperge-uiteinden, aspergeschillen, zout, peper, tijm, laurier en kruidnagel.
Deze bouillon 30 minuten zachtjes tegen het kookpunt aan laten trekken en dan door de zeef doen.
De rest van de groenten (behalve de asperges ) kleinsnijden en zonder te verkleuren aanfruiten in de boter.
Bestrooien met bloem, goed mengen en daarop de gezeefde bouillon doen.
Gedurende 25 minuten zachtjes laten koken.
De asperges in stukjes van 2 cm. Snijden en met een weinig licht gezouten water gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.
De soep fijnmaken met een staafmixer en eventueel wat kookvocht van de asperges toevoegen.
De soep op smaak brengen en afwerken met de gekookte aspergestukjes en room.
Reacties