Asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges met roerei en gerookte zalm
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg. Asperges
8 eieren
1,5 dl room
zout en peper
35 gram boter
300 gram gerookte zalm

Bereiding
Asperges schoonmaken, wassen en in licht gezouten water gaarkoken in 18 à 20 minuten (of stomen).
Eieren losroeren met zout, peper en room.
In een pan met hoge rand en dikke bodem, de boter verhitten zonder te kleuren en hierin de eierstruif bereiden. Let er op dat roereien baveuse moeten blijven, dat betekent dat het vuur niet al te hoog mag staan en de verhitting niet al te lang mag duren.
De asperges goed laten uitlekken en op een warme schaal schikken.
Roerei over de asperges verdelen.
De gerookte zalm in dunne plakjes over de roereieren schikken.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

400 kcal, 34 gram eiwit, 26 gram vet waarvan 9 gram verzadigd vet, 7 gram koolhydraten en 1 gram vezel.

Reacties