Asperges op Spaanse wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg asperges
zout
klein bosje peterselie
2 tomaten
70 gram boter
150 gram geschaafde amandelen
200 gram chorizo
Bereiding
Asperges schillen van kop naar hard uiteinde en het laatste harde gedeelte afbreken.
De asperges in licht gezouten water aan de kook brengen in ongeveer 12 minuten beetgaar koken.
Ondertussen de tomaten wassen en in partjes snijden.
Peterselie wassen, plukken en fijnhakken.
Chorizo in dunne plakjes snijden.
Boter smelten en hierin de geschaafde amandelen lichtbruin bakken.
De asperges laten uitlekken en op een schaal schikken, de gebruinde boter met de amandelen eroverheen doen. Daarop de plakjes chorizo schikken en afwerken met partjes tomaat en gehakte peterselie.
Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen zodat...
Reacties