Gestoofde sla

Gestoofde sla
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 takje selderij
200 gram wortel
4 eetlepels olijfolie
4 kleine kropjes sla (little gem)
0,5 kopje bouillon
zout en peper

Bereiding
Ui versnipperen.
Selderij en wortel schoonmaken, wassen en in hele fijne dobbelsteentjes snijden (brunoise)
De kropjes sla wassen en enkele minuten blancheren in licht gezouten kokend water.
De kropjes sla direct na het blancheren afkoelen in ijskoud water.
Ui, wortel en selderij kort in de hete olie aanfruiten.
De kropjes sla goed uitknijpen en bij de andere groenten voegen.
Bouillon toevoegen en tot het kookpunt laten komen.
Onder deksel 10 tot 15 minuten laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

110 kcal, 2 gram eiwit, 10 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 2 gram koolhydraten en 4 gram vezel.

Reacties