Roomsoep Malakoff


Roomsoep Malakoff
Ingrediënten (voor 4 personen)
Wit van 1 prei
1 ui
25 gram boter
1,5 eetlepel tomatenpuree
300 gram kruimig kokende aardappelen
1,5 liter groentebouillon
zout en peper
1,5 dl room
100 gram spinazie

Bereiding
Prei schoonmaken, wassen en klein snijden.
Ui versnipperen.
Aardappelen schillen, wassen en in kleine stukjes snijden.
Prei en ui in boter aanfruiten zonder te kleuren.
Tomatenpuree toevoegen en goed verhitten.
Bouillon en aardappelblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
25 minuten zachtjes laten koken.
Met een staafmixer of keukenmachine de soep fijnmaken.
Spinazie goed wassen en in reepjes snijden.
De soep terug aan de kook brengen, op smaak brengen met zout en peper.
Voor het opdienen de room en de spinaziereepjes door de soep roeren.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

220 kcal, 5 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 20 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Reacties