Cocktail van grapefruit en kipfilet
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 roze grapefruits
250 gram kipfilet
zout, peper
1 eetlepel kerriepoeder
30 gram boter
100 gram veldsla
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
Kipfilet in blokjes van 1 cm snijden en kruiden met zout, peper en een beetje kerriepoeder.
De blokjes kipfilet in hete boter gaarbakken in circa 5 minuten.
De blokjes kipfilet uit de pan nemen, op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
De grapefruits met een scherp mesje schillen tot op het vruchtvlees en de partjes tussen de vliesjes uitsnijden.
Veldsla wassen en goed laten uitlekken.
Mayonaise verdunnen met de rest van de kerriepoeder en een deel van het sap van de grapefruit dat is vrijgekomen bij het snijden.
In cocktailcoupes de veldsla schikken, daarop enkele partjes grapefruit en daarop de kippenblokjes schikken.
Oversausen met de kerriemayonaise.
Iedere coupe afwerken met 2 partjes grapefruit en gehakte peterselie.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 roze grapefruits
250 gram kipfilet
zout, peper
1 eetlepel kerriepoeder
30 gram boter
100 gram veldsla
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
Kipfilet in blokjes van 1 cm snijden en kruiden met zout, peper en een beetje kerriepoeder.
De blokjes kipfilet in hete boter gaarbakken in circa 5 minuten.
De blokjes kipfilet uit de pan nemen, op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
De grapefruits met een scherp mesje schillen tot op het vruchtvlees en de partjes tussen de vliesjes uitsnijden.
Veldsla wassen en goed laten uitlekken.
Mayonaise verdunnen met de rest van de kerriepoeder en een deel van het sap van de grapefruit dat is vrijgekomen bij het snijden.
In cocktailcoupes de veldsla schikken, daarop enkele partjes grapefruit en daarop de kippenblokjes schikken.
Oversausen met de kerriemayonaise.
Iedere coupe afwerken met 2 partjes grapefruit en gehakte peterselie.
Reacties