Pinksterpudding
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eieren
60 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
75 gram bloem
1/2 liter melk
1 citroen
anijszaadjes, nootmuskaat
8 koekjes (lange vingers/ boudoirs)
1 klein blikje perziken op siroop
1,25 dl room
1/2 eetlepel cognac
50 gram poedersuiker
Bereiding
Eieren met de suiker schuimig roeren.
Citroen dun schillen (zonder wit).
Boter laten smelten, bloem toevoegen, goed mengen en beetje bij beetje de melk toevoegen.
Citroenzeste even laten meekoken.
De pudding op dikte laten komen.
Van het vuur weg de schuimige eieren, een mespuntje nootmuskaat en enkele anijszaadjes door de pudding roeren en citroenzeste verwijderen.
De perziken laten uitlekken en in plakjes snijden.
In een schaal met rand een laag pudding gieten (de helft) en daarop de koekjes en de plakjes perzik schikken.
Daarover doet men de andere helft van de pudding.
Klop de slagroom met de poedersuiker en voeg een beetje cognac en een heel weinig nootmuskaat toe.
Wanneer de pudding enigszins is afgekoeld, de slagroom over het geheel verdelen.
Laat deze bereiding 4 uren in de koelkast rusten.
Tip: Dit gerecht kan men ook bereiden met custard, dan gebruikt men geen boter en bloem om de pudding te maken. Voor de bereiding van custardpudding (vanillepudding) raadpleegt men de verpakking omdat de hoeveelheid custard die men nodig heeft kan verschillen van merk tot merk.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eieren
60 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
75 gram bloem
1/2 liter melk
1 citroen
anijszaadjes, nootmuskaat
8 koekjes (lange vingers/ boudoirs)
1 klein blikje perziken op siroop
1,25 dl room
1/2 eetlepel cognac
50 gram poedersuiker
Bereiding
Eieren met de suiker schuimig roeren.
Citroen dun schillen (zonder wit).
Boter laten smelten, bloem toevoegen, goed mengen en beetje bij beetje de melk toevoegen.
Citroenzeste even laten meekoken.
De pudding op dikte laten komen.
Van het vuur weg de schuimige eieren, een mespuntje nootmuskaat en enkele anijszaadjes door de pudding roeren en citroenzeste verwijderen.
De perziken laten uitlekken en in plakjes snijden.
In een schaal met rand een laag pudding gieten (de helft) en daarop de koekjes en de plakjes perzik schikken.
Daarover doet men de andere helft van de pudding.
Klop de slagroom met de poedersuiker en voeg een beetje cognac en een heel weinig nootmuskaat toe.
Wanneer de pudding enigszins is afgekoeld, de slagroom over het geheel verdelen.
Laat deze bereiding 4 uren in de koelkast rusten.
Tip: Dit gerecht kan men ook bereiden met custard, dan gebruikt men geen boter en bloem om de pudding te maken. Voor de bereiding van custardpudding (vanillepudding) raadpleegt men de verpakking omdat de hoeveelheid custard die men nodig heeft kan verschillen van merk tot merk.
Reacties