Doorgaan naar hoofdcontent

Deense vissoep

Deense vissoep
1 ui
1 stengel prei
1 wortel
25 gram boter
1 theelepel zachte kerrie
1 liter visbouillon
100 gram noordzeegarnalen
100 gram kabeljauwfilet
100 gram schelvis
zout en peper

Bereiding
Ui versnipperen.
Prei wassen, schoonmaken en in julienne (dunne smalle reepjes van 3 cm lang en 2 mm breedte).
Wortel eveneens schoonmaken en in julienne snijden.
De groenten zachtjes aanfruiten in boter, bestrooien met kerriepoeder en bevochtigen met de visbouillon.
15 minuten zachtjes laten koken.
De visfilets in blokjes van 2 cm snijden en aan de soep toevoegen. Nog eens 5 minuten zachtjes laten koken.
Net voor het opdienen de garnalen toevoegen en op smaak brengen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

210 kcal, 31 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 6 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.