Deense vissoep

Deense vissoep
1 ui
1 stengel prei
1 wortel
25 gram boter
1 theelepel zachte kerrie
1 liter visbouillon
100 gram noordzeegarnalen
100 gram kabeljauwfilet
100 gram schelvis
zout en peper

Bereiding
Ui versnipperen.
Prei wassen, schoonmaken en in julienne (dunne smalle reepjes van 3 cm lang en 2 mm breedte).
Wortel eveneens schoonmaken en in julienne snijden.
De groenten zachtjes aanfruiten in boter, bestrooien met kerriepoeder en bevochtigen met de visbouillon.
15 minuten zachtjes laten koken.
De visfilets in blokjes van 2 cm snijden en aan de soep toevoegen. Nog eens 5 minuten zachtjes laten koken.
Net voor het opdienen de garnalen toevoegen en op smaak brengen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

210 kcal, 31 gram eiwit, 9 gram vet waarvan 3 gram verzadigd vet, 6 gram koolhydraten en 3 gram vezel.

Reacties