Doorgaan naar hoofdcontent

Chinese omelet


Chinese omelet
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 eieren
100 gram bamboespruiten (uitlekgewicht)
100 gram doperwten (diepvries)
150 gram shitaké
3 bosuitjes
3 eetlepels tamari
1,5 dl groentebouillon
1 eetlepel allesbinder
zout en peper
6 eetlepels arachideolie

Bereiding
Doperwten in 5 minuten blancheren in kokend licht gezouten water.
Paddestoelen in plakjes snijden.
Bosuitjes in ringetjes snijden.
Bamboespruiten in reepjes snijden.
2 eetlepels olie verhitten en hierin de shitak's bakken, bosuitjes, bamboespruiten en erwten toevoegen en even roerbakken.
Tamari en bouillon bij de bereiding doen en lichtjes laten koken gedurende 1 minuut. Binden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper.
Eieren losroeren met zout en peper en hiervan 2 grote omeletten bakken.
Bedek de helft van de omelet met de vulling en plooi dubbel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.