Komkommer Nicoise
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 grote komkommer
5 tomaten (ovaal, pommodores)
2 teentjes knoflook
enkele blaadjes basilicum
1 eetlepel gehakte peterselie
1 dl olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
zout en peper
Bereiding
komkommer schillen, in stukken van 2,5 cm snijden en zaadkernen verwijderen.
Blancheer de komkommer 2 minuten in licht gezouten kokend water.
Direct na het blancheren, de komkommerstukjes afspoelen in koud water.
Goed laten uitlekken, bestrooien met zout en peper en wat olie en azijn erover doen.
Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen, in blokjes snijden en aanstoven in de olijfolie.
Knoflookteentjes fijnhakken en bij de tomaten voegen.
Laten sudderen tot de tomaten en lichte puree zijn geworden.
Basilicum fijnhakken en door de tomaten roeren; op smaak brengen met zout en peper.
Laten afkoelen.
Schik de komkommer op 4 kleine bordjes en vul ze met de tomatenpuree; werk af met wat gehakte peterselie.
Reacties