Doorgaan naar hoofdcontent

Vegetarische bouillabaisse


Vegetarische bouillabaisse
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 prei
1 wortel
1 takje selderij
2 liter groentebouillon
10 gram wakamé instant
2 laurierblad
takje tijm
2 eetlepels tomatenpuree
2 eieren
flink wat vers gemalen peper
zeezout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en kleinsnijden.
De groenten met de bouillon, tomatenpuree, tijm en laurier opzetten en aan de kook brengen.
3/4 van de wakamé tussen de vingers fijnmaken en aan de kokende soep toevoegen.
20 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de eieren losroeren, kruiden met zout en peper en de rest van de wakamé erin doen (fijngemaakt tussen de vingers).
Bak op een niet te het vuur een omelet, laat iets afkoelen; snij de omelet in repen van 2,5 cm breedte en rol deze repen op.
Haal tijm en laurier uit de soep en breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen peper.
Doe de soep in 4 borden en schik in het midden van ieder bord een opgerold omeletreepje.
Serveer deze soep met stokbrood en rouille.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.