Doorgaan naar hoofdcontent

Schnitzel op Milanese wijze

Schnitzel op Milanese wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 varkenslapjes (à 120 gram)
50 gram bloem
2 eieren
50 gram paneermeel
zout, peper en nootmuskaat
200 gram champignons
100 gram gekookte ham
100 gram ossentong
1 borrelglaasje madera
3 dl tomato frito of andere tomatenbasis
1 dl olijfolie
250 gram tagliatelli

Bereiding
Varkenslapjes met een slagersbijltje of een groot mes op een vleesplank plat slaan, kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Eieren losroeren en de varkenslajes paneren door ze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel te halen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Ham en tong in reepjes snijden.
Tagliatelli koken volgens gebruiksaanwijzing (voeg een scheutje olie aan het kookvocht toe).
De schnitzels aan beide zijden bruin en gaar bakken in 1/3 van de olie.
De saus bereiden: Champignons bakken in de rest van de olie, ham en tong toevoegen en goed verhitten.
Madera toevoegen en even laten koken, dan de tomatenbasis erbij doen.
Zachtjes laten koken gedurende 2 minuten en op smaak brengen.
Dien de schnitzels, de tagliatelli en de saus apart op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.