Ingrediënten (voor 4 personen)
4 varkenslapjes (à 120 gram)
50 gram bloem
2 eieren
50 gram paneermeel
zout, peper en nootmuskaat
200 gram champignons
100 gram gekookte ham
100 gram ossentong
1 borrelglaasje madera
3 dl tomato frito of andere tomatenbasis
1 dl olijfolie
250 gram tagliatelli
Bereiding
Varkenslapjes met een slagersbijltje of een groot mes op een vleesplank plat slaan, kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Eieren losroeren en de varkenslajes paneren door ze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel te halen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Ham en tong in reepjes snijden.
Tagliatelli koken volgens gebruiksaanwijzing (voeg een scheutje olie aan het kookvocht toe).
De schnitzels aan beide zijden bruin en gaar bakken in 1/3 van de olie.
De saus bereiden: Champignons bakken in de rest van de olie, ham en tong toevoegen en goed verhitten.
Madera toevoegen en even laten koken, dan de tomatenbasis erbij doen.
Zachtjes laten koken gedurende 2 minuten en op smaak brengen.
Dien de schnitzels, de tagliatelli en de saus apart op.
Reacties