Jambalaya

Jambalaya
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eetlepels arachideolie
200 gram chorizo
400 gram merguezworstjes
2 uien
1 groene paprika
3 teentjes knoflook
200 gram tomatenblokjes (blik)
2 takjes selderij
200 gram gerookte ham in blokjes
250 gram rijst
3, 5 dl gevogeltebouillon (warm)
1 klein bosje peterselie
takje tijm
1 blad laurier
zout en peper
Tabasco

Bereiding
Uien en knoflookteentjes versnipperen, selderij fijn snijden, paprika wassen en in blokjes snijden (knoflook kan ook geperst worden).
De groenten samen met de chorizo aanfruiten in de olie, rijst toevoegen en alles goed mengen zodat ook de rijst de olie heeft opgenomen.
Merguez, ham, tomaten, bouillon, laurier en tijm toevoegen en aan de kook brengen.
Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Op smaak brengen met zout, peper en tabasco.
Afwerken met gehakte peterselie.

Reacties