Kip mjet cambozolasaus

Kip met cambozolasaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 hoevekip (1250 gram)
1 prei
1 selderij
1 ui
1 wortel
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
zout en peper
40 gram boter
50 gram bloem
150 gram cambozola
mespuntje nootmuskaat

Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen.
Prei in enkele stukken snijden, de andere groenten kunnen heel blijven.
Kip met groenten, water, zout en kruiden opzetten, aan de kook brengen en 45 minuten laten trekken net onder het kookpunt.
Een roux maken van boter en bloem en laten afkoelen.
De gare kip uit de bouillon halen en laten uitlekken.
Bouillon zeven en daarvan 7,5 dl gebruiken om de saus te bereiden.
Deze bouillon aan de kook brengen en binden met de koude roux.
Van het vuur weg de cambozola in de saus laten smelten, goed roeren met een garde en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Het vel van de kip verwijderen en in 4 stukken verdelen.
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree en broccoli.

Reacties