Doorgaan naar hoofdcontent

Kip mjet cambozolasaus

Kip met cambozolasaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 hoevekip (1250 gram)
1 prei
1 selderij
1 ui
1 wortel
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
zout en peper
40 gram boter
50 gram bloem
150 gram cambozola
mespuntje nootmuskaat

Bereiding
Groenten schoonmaken en wassen.
Prei in enkele stukken snijden, de andere groenten kunnen heel blijven.
Kip met groenten, water, zout en kruiden opzetten, aan de kook brengen en 45 minuten laten trekken net onder het kookpunt.
Een roux maken van boter en bloem en laten afkoelen.
De gare kip uit de bouillon halen en laten uitlekken.
Bouillon zeven en daarvan 7,5 dl gebruiken om de saus te bereiden.
Deze bouillon aan de kook brengen en binden met de koude roux.
Van het vuur weg de cambozola in de saus laten smelten, goed roeren met een garde en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Het vel van de kip verwijderen en in 4 stukken verdelen.
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree en broccoli.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.