Doorgaan naar hoofdcontent

Puntpaprika met een vulling van cashewnoten


Puntpaprika's met een vulling van cashewnoten
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 gelijkvormige rechte puntpaprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram cashewnoten
sap van 1 limoen
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
zout en peper
3 eetlepels Thaise vissaus
30 gram boter of ghee

Bereiding
Ui en knoflook versnipperen en aanfruiten in olie zonder bruin te kleuren.
Cashewnoten in een wok of doge koekenpan roosteren.
In een keukenmachine de cashewnoten met de andere specerijen, zout, ui en, limoensap en vissaus fijnmalen tot een pasta.
Paprika's wassen, steelaanzet wegsnijden en zaadlijsten verwijderen.
De paprika's vullen met de notenpasta. Dit kan je voorzichtig met een lepel doen, maar beter gaat het met een spuitzak zonder spuitmondje Plastic wegwerpspuitzakken zijn hier ideaal voor).
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De gevulde paprika's in een ingevette ovenschaal doen en bedekken met enkele klontjes boter of ghee.
In de oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Je kan de gevulde paprika's gedurende de braadtijd één keer omdraaien en regelmatig bedruipen met d vetstof, reken dan wel een iets langere bereidingstijd.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

420 kcal, 10 gram eiwit, 37 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet, 15 gram koolhydraten en 5 gram vezel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.