Rijstvelden in het noorden van Vietnam
Pilaw van basmatirijst met paprika en courgette
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram basmatirijst
0,5 ui
2 teentjes knoflook (niet gepeld)
1 rode peper
1 rode paprika
3 eetlepels olijfolie
1 kleine courgette
1 laurierblad
zout
enkele blaadjes basilicum
Bereiding
Ui versnipperen.
Rode peper wassen, van zaadlijst ontdoen en heel fijn snijden.
Rode paprika wassen, van zaadlijst ontdoen en in gelijkmatige dobbelsteentjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ui, knoflookteentjes, rode peper, paprika en rijst in hete olie aanfruiten totdat de rijst alle olie heeft opgenomen.
Bevochtigen met een halve liter water, zout en laurierblad toevoegen.
Aan de kook brengen.
Ondertussen een stuk bakpapier rond uitknippen ter grootte van de pan en licht instrijken met wat olie.
De courgette wassen en in gelijkmatige dobbelsteentjes snijden.
Wanneer de rijst kookt, van het vuur nemen, de courgette er door mengen en afdekken met het bakpapier.
In de oven plaatsen gedurende 15 minuten.
Controleren of de rijst droog en gaar is. Eventueel nog iets langer in de oven laten staan.
De rijst losroeren en afwerken met enkele blaadjes basilicum.
Opmerking:
In plaats van in een pan in de oven te bereiden kan je dit gerecht ook in een tajine op het fornuis maken.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
380 kcal, 7 gram eiwit, 8 gram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 65 gram koolhydraten en 2 gram vezel.
Reacties