Ossenhaas in oestersaus

Ossenhaas in oestersaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
350 gram ossenhaas
3 eetlepels arachideolie
2 eetlepels saké of droge sherry
2 eetlepels tamari of shoyu
1 theelepel maïzena
3 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 stukje gemberwortel
50 gram cashewnoten (niet bereid, dus wit!)
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sesamolie
zout en peper

Bereiding
Marinade maken van saké, tamari en maïzena.
Ossenhaas in dunne plakjes snijden en mengen met de marinade; een half uur in de koelkast laten intrekken.
Knoflook en gember fijnhakken.
Bosuitjes schoonmaken en niet te dunne ringetjes snijden.
Cashewnoten in een droge pan op hoog vuur even roosteren zodat aroma vrijkomt en een bruine kleur verkregen wordt.
Ossenhaasreepjes droogdeppen met keukenpapier.
Arachideolie verhitten en hierin de vleesreepjes op hoog vuur snel roerbakken.
Knoflook en gember toevoegen, roerbakken tot de geuren vrijkomen.
Oestersaus, sesamolie en cashewnoten toevoegen.
Op smaak brengen en opdienen met een rijstbereiding.

Reacties