Doorgaan naar hoofdcontent

Ossenhaas in oestersaus

Ossenhaas in oestersaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
350 gram ossenhaas
3 eetlepels arachideolie
2 eetlepels saké of droge sherry
2 eetlepels tamari of shoyu
1 theelepel maïzena
3 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 stukje gemberwortel
50 gram cashewnoten (niet bereid, dus wit!)
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sesamolie
zout en peper

Bereiding
Marinade maken van saké, tamari en maïzena.
Ossenhaas in dunne plakjes snijden en mengen met de marinade; een half uur in de koelkast laten intrekken.
Knoflook en gember fijnhakken.
Bosuitjes schoonmaken en niet te dunne ringetjes snijden.
Cashewnoten in een droge pan op hoog vuur even roosteren zodat aroma vrijkomt en een bruine kleur verkregen wordt.
Ossenhaasreepjes droogdeppen met keukenpapier.
Arachideolie verhitten en hierin de vleesreepjes op hoog vuur snel roerbakken.
Knoflook en gember toevoegen, roerbakken tot de geuren vrijkomen.
Oestersaus, sesamolie en cashewnoten toevoegen.
Op smaak brengen en opdienen met een rijstbereiding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.