Groententartaartje
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 komkommer
2 kleine courgettes
zout en peper
2 tomaten
1 takje pepermunt
1 klein bosje peterselie
8 olijven
1 bosje bindsla (Romeinse sla)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiding
Komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in zeer kleine blokjes snijden.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Courgettes wassen en in flinterdunne plakjes snijden.
Komkommer en courgettes bestrooien met zout en in een fijn vergiet gedurende een uur laten rusten om het vocht uit te laten trekken. Na een uur de groenten lichtjes uitdrukken in het vergiet om het meeste vocht te verwijderen.
Sla wassen en gebruik uitsluitend de binnenste nieuwe blaadjes.
Peterselieblaadjes plukken, wassen, zeer fijn hakken en lichtjes uitwringen in een doek.
Pepermunt eveneens fijn hakken.
Olijven fijnhakken.
Gebruik 8 ronde keukenvormpjes (porselein, roestvrij staal of plastic) om de tartaartjes te vormen>
Olie de vormpjes lichtjes in met olijfolie en bedek de bodems met plakjes courgette.
Blokjes komkommer, tomaat, fijngehakte kruiden en olijven met olie en citroensap mengen, op smaak brengen met zout en peper.
Doe een lepel van deze vulling op de courgetteplakjes en beleg weer met courgette; opnieuw vulling en afdekken met courgette.
Plaats de vormpjes minsten 30 minuten in de koelkast.
Verdeel de blaadjes sla over 4 kleine borden.
Sesamzaadjes fijnmaken met vijzel en mengen met mayonaise.
De vormpjes omkeren op de borden en draag er zorg voor dat het mooie torentjes blijven. Op ieder bord twee.
Doe over ieder tartaartje een lepel sesammayonaise.
Reacties