Doorgaan naar hoofdcontent

Groententartaartje


Groententartaartje
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 komkommer
2 kleine courgettes
zout en peper
2 tomaten
1 takje pepermunt
1 klein bosje peterselie
8 olijven
1 bosje bindsla (Romeinse sla)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sesamzaadjes

Bereiding
Komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in zeer kleine blokjes snijden.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Courgettes wassen en in flinterdunne plakjes snijden.
Komkommer en courgettes bestrooien met zout en in een fijn vergiet gedurende een uur laten rusten om het vocht uit te laten trekken. Na een uur de groenten lichtjes uitdrukken in het vergiet om het meeste vocht te verwijderen.
Sla wassen en gebruik uitsluitend de binnenste nieuwe blaadjes.
Peterselieblaadjes plukken, wassen, zeer fijn hakken en lichtjes uitwringen in een doek.
Pepermunt eveneens fijn hakken.
Olijven fijnhakken.
Gebruik 8 ronde keukenvormpjes (porselein, roestvrij staal of plastic) om de tartaartjes te vormen>
Olie de vormpjes lichtjes in met olijfolie en bedek de bodems met plakjes courgette.
Blokjes komkommer, tomaat, fijngehakte kruiden en olijven met olie en citroensap mengen, op smaak brengen met zout en peper.
Doe een lepel van deze vulling op de courgetteplakjes en beleg weer met courgette; opnieuw vulling en afdekken met courgette.
Plaats de vormpjes minsten 30 minuten in de koelkast.
Verdeel de blaadjes sla over 4 kleine borden.
Sesamzaadjes fijnmaken met vijzel en mengen met mayonaise.
De vormpjes omkeren op de borden en draag er zorg voor dat het mooie torentjes blijven. Op ieder bord twee.
Doe over ieder tartaartje een lepel sesammayonaise.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.