Spinazie met geitenkaas
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg spinazie
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
200 gram verse geitenkaas
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding
Spinazie wassen en schoonmaken.
Geitenkaas in 4 of in 8 gelijke stukken verdelen.
Ovengrill voorverwarmen.
Olie verhitten en de uitgelekte spinazie roerbakken. Kruiden met zout en peper.
De gare spinazie goed laten uitlekken (eventueel met een houten lepel wat persen zodat alle overtollige vocht verwijderd wordt).
Een ovenschaal licht invetten en de spinazie in 4 bolletjes hierop schikken.
Doe op ieder hoopje spinazie 1 of 2 plakjes geitenkaas.
Doe op de geitenkaasjes de pijnboompitten en overdek met de honing.
Plaats de ovenschaal onder de grill en laat de kaasjes zacht worden en de pijnboompitten lichtbruin.
Reacties