Doorgaan naar hoofdcontent

Spinazie met geitenkaas


Spinazie met geitenkaas
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg spinazie
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
200 gram verse geitenkaas
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding
Spinazie wassen en schoonmaken.
Geitenkaas in 4 of in 8 gelijke stukken verdelen.
Ovengrill voorverwarmen.
Olie verhitten en de uitgelekte spinazie roerbakken. Kruiden met zout en peper.
De gare spinazie goed laten uitlekken (eventueel met een houten lepel wat persen zodat alle overtollige vocht verwijderd wordt).
Een ovenschaal licht invetten en de spinazie in 4 bolletjes hierop schikken.
Doe op ieder hoopje spinazie 1 of 2 plakjes geitenkaas.
Doe op de geitenkaasjes de pijnboompitten en overdek met de honing.
Plaats de ovenschaal onder de grill en laat de kaasjes zacht worden en de pijnboompitten lichtbruin.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.