Doorgaan naar hoofdcontent

Italiaanse salade

Italiaanse salade
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 winterwortel
200 gram knolselderij
3 tomaten
2 plakjes ham
100 gram gekookte ossentong (5 plakjes)
4 kleine augurkjes
1 hardgekookt ei
8 groene olijven (gevuld met piment)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels vinaigrette
Enkele blaadjes kropsla

Bereiding
Wortel en knolselderij schoonmaken, wassen en in fijne reepjes (julienne) snijden.
Water aan de kook brengen met een beetje zout en daarin de groenten kort koken (moeten knapperig blijven).
De groenten afgieten en direct afspoelen onder koud water(anders garen ze verder), laten uitlekken. 2 tomaten pellen, van zaadlijst ontdoen en in blokjes snijden.
Vleeswaren in reepjes snijden.
Groenten en vleeswaren mengen met mayonaise en vinaigrette. Kropsla wassen en drogen, 1 tomaat wassen en in partjes snijden, olijven in ringen snijden.
Op ieder bord een blaadje kropsla, daarop de Italiaanse salade en afwerken met partjes tomaat, partjes hardgekookt ei, waaiertjes van augurk en olijfringetjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.